Нові прозорі процедури щодо відхилень від ДБН


Нові прозорі процедури щодо відхилень від ДБН

Мінрегіон спільно з громадськістю та експертами напрацював дорожню карту завдань із запровадження нових процедур розгляду та погодження відхилень від державних будівельних норм. Дорожня карта розроблена із залученням Міжнародної міжурядової організації з розвитку права (IDLO), Офісу ефективного регулювання (ВRDO),  Урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції», Реанімаційного пакету реформ (РПР), Офісу підтримки та впровадження реформ (RST).

«Дерегуляція у будівельній галузі та усунення корупційних ризиків – пріоритетні завдання будівельного блоку Мінрегіону. У зоні особливої уваги – сфера державних будівельних норм. Ми вже маємо план з перегляду застарілих та затвердження нових ДБН, цього року – це 16 ДБН, у минулому затвердили 13.   Крім того, спільне завдання – зробити процедури розгляду відхилень від ДБН максимально прозорими з максимальною публічністю, усунути існуючі корупційні ризики,», — зазначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Так, у співпраці з міжнародними партнерами та громадським сектором були внесені зміни до складу секцій Науково-технічної ради (які займаються розглядом відхилень від ДБН) та збільшена присутність  незалежної експертної громадськості, підвищено публічність процедур.

Крім того, антикорупційні кроки, здійснені Мінрегіоном у зазначеній сфері, були відзначені у публічному звіті Урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції».

Читайте також: Як і коли попередити Управління Держпраці про початок будівельних робіт?

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами minregion.gov.ua.

Матеріали до теми


Внесено зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання
Кабінет Міністрів України вніс зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та ...
Президент України підписав Закон № 3621-IX, який, зокрема, врегульовує механізм психологічної підтримки
Закон № 3621-IX передбачає: Затвердження порядку психологічного забезпечення військовослужбовців Кабінетом Міністрів. Надання психологічної допомоги комбатантам з використанням психологічних служб військових ...