Нові правила охорони праці у сільгоспвиробництві


Нові правила охорони праці у сільгоспвиробництві

Оприлюднено проект наказу Мінсоцполітики «Про затвердження Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві»

На сьогодні нормативно-правові акти у сфері охорони праці в сільськогосподарському виробництві є застарілими та не охоплюють нові технологічні процеси, обставини та умови праці, не відповідають сучасним вимогам щодо створення безпечних і не шкідливих умов праці на відповідних робочих місцях, тому потребують актуалізації та об’єднання в один єдиний нормативно-правовий акт.

З огляду на це, Держпраці розробила та оприлюднила проект наказу Мінсоцполітики ,«Про затвердження Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві».

Проект Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві можна переглянути тут>>

Зазначені Правила:

  • поширюються на всіх суб’єктів господарювання незалежно від форм власності та організаційно-правової форми, які здійснюють діяльність у сільському господарстві;
  • встановлюють вимоги до охорони праці під час одержування продукції рослинництва і тваринництва, вирощування сільськогосподарських культур на відкритому ґрунті, в оранжереях і теплицях;
  • є обов’язковими для роботодавців і працівників, які виконують роботи з вирощування, збирання, оброблення продукції рослинництва і тваринництва.

Пропозиції та зауваження до проекту наказу приймаються до 27.10.2017 р. за адресою: Державна служба України з питань праці, 01601, м. Київ, вул. Десятинна, 14; е-mail: dsp@dsp.gov.ua; тел.: (044) 289-41-52.

Джерело: dsp.gov.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання