На Тернопільщині обговорили питання організації безпечного ведення робіт у медичному закладі


На Тернопільщині обговорили питання організації безпечного ведення робіт у медичному закладі

Працівники Управління Держпраці у Тернопільській області провели семінар-нараду з керівниками підрозділів та інженерно-технічними працівниками Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та гігієни праці, організації безпечного ведення робіт в медичному закладі.

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС, на транспорті та зв’язку Ірина Корнійчук проаналізувала стан виробничого травматизму в медичному закладі у 2016-2017 роках та розглянула основні причини нещасних випадків, серед яких на першому місці стоять порушення вимог інструкцій.

Вона наголосила, що керівникам структурних підрозділів необхідно постійно контролювати технічний стан обладнання, додержання працівниками вимог нормативно-правових актів з охорони праці, своєчасно виявляти можливості виникнення небезпечних ситуацій на виробництві, попереджувати працівників про їх наявність, забезпечувати усунення причин, що призводять до нещасних випадків.

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Орест Бідяк розповів про особливості умов праці медичних працівників, попередження професійних та професійно зумовлених захворювань, необхідність використання працівниками спецодягу, засобів індивідуального та колективного захисту, порядок організації та проведення профілактичних медичних оглядів.

Зокрема, відзначив, що на медичних працівників під час виконання ними професійних обов’язків діють специфічні шкідливі (небезпечні) виробничі фактори, такі як професійне використання фармакологічних та дезінфікуючих засобів. Умови їх праці характеризуються також показниками напруженості трудового процесу, особливо при роботі у нічні зміни.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Держпраці України

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання