Керівники ВНЗ самостійно вирішують, чи припиняти навчання у зв’язку з ГРВІ


Керівники ВНЗ самостійно вирішують, чи припиняти навчання у зв’язку з ГРВІ

Вищі навчальні заклади мають право самостійно визначати форми організації освітнього процесу, а керівник відповідає за здійснення освітньої діяльності

Міносвіти в листі від 15 січня 2015 № 1 / 9-18 роз’яснило, що керівник вищого навчального закладу самостійно приймає рішення про тимчасове припинення, обмеження або відновленні аудиторного навчання відповідно до встановленого графіка освітнього процесу у ВНЗ при збільшенні захворюваності на грип та ГРВІ в регіоні. При цьому враховуються показники захворюваності у закладі.

У разі прийняття рішення про тимчасове припинення або обмеження освітнього процесу навчання може бути організовано в інших формах, зокрема з використанням технологій дистанційного навчання.

Керівники ВНЗ несуть персональну відповідальність як за забезпечення якості освіти, так і за створення безпечних умов навчання здобувачів вищої освіти. Особлива увага має приділятися неповнолітнім здобувачам освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста з метою дотримання вимог до проведення навчально-виховного процесу.

Рекомендовано провести необхідну роз’яснювальну роботу з профілактики захворюваності на грип та ГРВІ серед працівників і здобувачів вищої освіти із залученням медпрацівників.