Харківська область: на ТОВ «Град строй СМУ» накладено 1 млн. 440 тис. гривень штрафу


Харківська область: на ТОВ «Град строй СМУ» накладено 1 млн. 440 тис. гривень штрафу

Інспектори Головного управління Держпраці у Харківській області провели планову перевірку ТОВ «Град строй  СМУ» щодо дотримання норм законодавства з питань охорони праці та трудового законодавства.

Під час перевірки виявлено 15 працівників, з якими  в порушення вимог статті 24 КЗпП України трудові відносини не були належним чином оформлені: відповідні договори з працівниками чи накази керівника про прийняття на роботу відсутні.

Відповідно до абзацу другого ст. 265 КЗпП України за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків – у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

Уповноваженою особою Головного управління Держпраці у Харківській області  винесена постанова про накладення  штрафу на підприємство  на суму 1 млн. 440 тис. грн.

Джерело: dsp.gov.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання