Дніпропетровщина аналізує дорожні пригоди та працює над запобіганням


Дніпропетровщина аналізує дорожні пригоди та працює над запобіганням

Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області розпочало спеціальне розслідування групового нещасного випадку, який стався 15 січня 2018 року в результаті дорожньо-транспортної пригоди з працівниками вугільної промисловості.

За оперативною інформацією, 15.01.2018 р. при перевезенні робітників з шахти ПрАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» у м. Першотравенськ водій автобуса не впорався з керуванням та зіштовхнувся з причепом вантажного автомобіля. В результаті події чотири робітники шахтоуправління та два робітники підрядних організацій, які знаходились в автобусі, отримали тілесні ушкодження. Постраждалих було доставлено до лікарні для надання медичної допомоги.

Остаточні обставини та причини випадку з’ясовуються відповідно до «Порядку проведення розслідувань та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві».

Фахівці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області продовжують нагадувати керівникам та працівникам усіх підприємств регіону про необхідність неухильного виконання правил охорони праці, які забезпечують збереження життя і здоров’я в процесі виробничої діяльності.

Про необхідність вжиття заходів запобігання виробничим аваріям на догорах свідчать результати спеціальне розслідування смертельного нещасного випадку, що стався з майстром дільниці філії «Криворізька ДЕД» ДП «Дніпропетровський облавтодор» в результаті дорожньо-транспортної пригоди, розслідування якого завершила комісія Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області. Матеріали направлено до прокуратури.

Розслідуванням з’ясовано, що 6 листопада 2017 року під час виконання робіт на 76 кілометрі автомобільної дороги Н-11 (Дніпро — Миколаїв) потерпілий потрапив під колеса трактора МТЗ-82.

Причиною нещасного випадку комісія визначила — порушення правил безпеки руху. Пункти правил, які порушено, встановлює слідчий відділ розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП у Дніпропетровській області.

За результатами розслідування оформлено акт за формою Н-1 про нещасний випадок на виробництві.

Для запобігання схожим нещасним випадкам керівництву та службі охорони праці підприємства запропоновано ряд заходів щодо усунення травмуючих факторів: обставини та причини нещасного випадку довести до відома всіх філій ДП «Дніпропетровський облавтодор»; провести позачергове навчання та перевірку знань вимог «Правил дорожнього руху України» та інструкцій з охорони праці працівникам філії «Криворізька ДЕД».

Фахівці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області продовжують нагадувати керівникам та працівникам усіх підприємств регіону про необхідність дотримання правил охорони праці, які забезпечують збереження життя і здоров`я в процесі виробничої діяльності.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека»
за матеріалами Управління Держпраці у Дніпропетровській області

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання