Держгірпромнагляд вимагає від вугільних підприємств виконання умов програм розвитку гірничих робіт


Практично жодне із вугільних підприємств Львівщини та Волині не забезпечує стовідсотково своїх працівників засобами індивідуального захисту, а також не проводить вчасно навчання підземних працівників у «димних камерах». У такій ситуації Держгірпромнагляд жорстко ставитиме питання про зупинку підприємств, де працівники виконують роботу без справних ЗІЗ і порушуються вимоги безпеки праці.
На цьому наголосив перший заступник голови Держгірпромнагляду Віктор Шайтан під час розгляду умов погодження програм розвитку гірничих робіт ДП «Львіввугілля», ДП «Волиньвугілля», ДВАТ «Шахта «Надія» та шахти № 10 «Нововолинська», що будується.
На сьогодні Держгірпромнагляд уже відмовив Міністерству енергетики та вугільної промисловості у коригуванні графіка придбання засобів індивідуального захисту, оскільки попередній графік не виконувався. Віктор Шайтан наголосив, що жоден гірник не може йти до шахти без справних ЗІЗ. Це небезпечно, заборонено правилами безпеки, і на це гостро реагують вугільні профспілки.

Прес-служба Держгірпромнагляду України