Декларування об’єктів підвищеної небезпеки


Декларування об’єктів підвищеної небезпеки

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, у власності або користуванні яких є хоча б один зареєстрований об’єкт підвищеної небезпеки.

Відповідно до вимог «Порядку декларування безпеки об’єктів підвищеної небезпеки» суб’єкти господарювання зобов’язані організувати розроблення і складання декларації безпеки об’єкта підвищеної небезпеки (далі – декларація безпеки).

Декларація безпеки складається за формою, яка наведена в додатку до Порядку декларування та подається в Головне управління Держпраці в області разом з позитивним висновком експертизи упродовж року після державної реєстрації об’єкта підвищеної небезпеки.

Декларація безпеки переглядається суб’єктом господарювання один раз на 5 років або в інші терміни у разі змін, які можуть вплинути на зміст відомостей поданих в декларації безпеки.

Звертаємо увагу, що експертизу декларації безпеки можуть проводити суб’єкти господарювання всіх форм власності, що займаються науковою і науково-технічною діяльністю у сфері безпеки промислових об’єктів. Експертизу також можуть проводити спеціалізовані експертні організації, акредитовані відповідно до вимог Закону України «Про наукову та науково-технічну експертизу». Однак, експертна організація, яка розробляла декларацію безпеки, її експертизу проводити не може.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Львівській області