Всесвітній день охорони праці 28 квітня | Журнал “ОППБ”


Всесвітній день охорони праці 28 квітня | Журнал “ОППБ”

Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці.

Мета — привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці.

Уперше він відзначався 2003 року.

Ідея відзначення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, уперше проведеного американськими та канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про працівників, які загинули або отримали травму на виробництві.

У цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.

В Україні цей день отримав назву «День охорони праці» і відзначається відповідно до Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня.

До відзначення Дня охорони праці в нашій країні долучилися і Видавничий дім «МЕДІА-ПРО» та журнал «Охорона праці і пожежна безпека».

У період з 29 березня до 8 квітня 2016 року у межах І етапу Національного туру-марафону «БЕЗПКА ПРАЦІ — 2016» відбулися семінари «Реформування системи охорони праці в Україні» у містах Дніпропетровську, Харкові, Полтаві, Хмельницькому, Львові. 15 квітня такий семінар проведуть в Одесі.

А 20-22 квітня відбудеться ІІ етап туру марафону — Київські дні охорони праці.

Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до цих заходів!

Детальна програма семінарів

Щоб стати учасником, необхідно зареєструватися

та заповнити спеціальний квиток учасника, який слід буде пред’явити при вході на захід.

Місце проведення: м. Київ, вул. Володимирська, 57 (приміщення Київського міського будинку вчителя)