Знову доступні відкриті дані у сфері будівництва


Знову доступні відкриті дані у сфері будівництва

Міністерство цифрової трансформації України розповідає, що відсьогодні на Порталі відкритих даних та на порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) знову доступні дані щодо будівництва. Це один з найбільш популярних та затребуваних наборів на data.gov.ua.

З початком повномасштабного вторгнення ця інформація була недоступна з метою безпеки. Е-система будівництва продовжувала працювати, але доступ до необхідних відомостей мали лише авторизовані користувачі – архітектори, інженери, працівники органів контролю та інші. Проте не було публічного доступу до наборів відкритих даних, які потенційно міг використати ворог.

Після консультацій із силовими органами визначили перелік інформації, яка не несе загрози національній безпеці. Тож ці дані знову доступні для громадськості. Крім порталу data.gov.ua, набори даних у сфері будівництва також доступні на порталі ЄДЕССБ.

Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці
Замовити 0 (800) 219-977

Тепер знову можна переглядати:

  • публічну мапу будівництва, де відображаються нещодавно видані дозволи на проведення будівельних робіт;
  • відомості з конкретного об’єкта будівництва;
  • інформацію про будівництва за адресами.

Це дозволить громадянам контролювати забудову у своїх містах, а також протидіяти корупції у сфері будівництва. Адже відкриті дані – це основа прозорої роботи держструктур. Крім того, така публічна інформація допоможе зробити процес відбудови України максимально відкритим та ефективним.

Інформація про деякі об’єкти будівництва залишається закритою з міркувань національної безпеки. Вона стане доступною для громадськості після закінчення воєнного стану.

Єдина державна електронна система у сфері будівництва створена у співпраці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та Міністерства цифрової трансформації за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

Письмова консультація — замовте послугу від експертів журналу «Охорона праці і пожежна безпека»
Для довідок: (063) 590-97-54 

Джерело: ПРОТОКОЛ

Передплата

Матеріали до теми


Поради щодо підготовки до можливих відключень електроенергії, пов’язаних із ворожими обстрілами енергоструктури
Зробіть запас питної і технічної води. На одну дорослу особу на добу потрібно 3 літри питної води (включно з рідиною, ...
Компенсації вартості соціальних послуг визначатиме Уряд: Рада прийняла Закон за основу
Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт № 10017 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо загальнообов’язкового державного соціального ...