...

Жахливі умови праці у Facebook: один із модераторів помер на робочому місці


Жахливі умови праці у Facebook: один із модераторів помер на робочому місці

Видання The Verge опублікувало велику статтю, присвячену людям, які модерують контент у Facebook. Кілька таких співробітників погодилися порушити NDA (англ. Non-disclosure Agreement (NDA) — угода про нерозголошення), щоб розповісти про складні умови роботи. Медіа охарактеризували ці умови праці як «потогонка в США».

Офіс модерації контенту Facebook у Тампі, Флорида, належить компанії Cognizant і є найгіршим за продуктивністю в Північній Америці.

Один з модераторів цього офісу Кіт Утлі помер на робочому місці від серцевого нападу. Його колеги намагалися допомогти, але в будівлі не знайшовся дефібрилятор. Поки до офісу дісталася швидка, Кіт помер. Старший менеджмент компанії заборонив співробітникам обговорювати цей випадок, аби не падала продуктивність.

З квітня співробітники офісу в Тампі подали дві скарги на сексуальні домагання, їх зараз розглядає Комісія США з питань рівних трудових можливостей.

Туалети в офісі брудні, як і єдина ванна, що часто буває захаращена людськими відходами. Робочі місця співробітники ділять між собою по змінах, іноді, прийшовши на наступний день, знахїодять такі сбрпризи, як обрізки нігтів або шмарклі: офіс добре прибирають тільки перед візитами менеджерів із Facebook.

В офісі часто чути лайку, бувають бійки та крадіжки.

Компанія Cognizant отримала контракт на два роки на $ 200 млн від Facebook. Але платить своїм співробітникам $ 28800 на рік.

У співробітників компанії — дві 15-хвилинних перерви на день і півгодини на обід. 9 хвилин на день виділяється на wellness time — це час, який вони можуть витратити на відпочинок у разі емоційного виснаження від постійного моніторингу неприємного контенту.

Шон Шпігель, один із співробітників, опитаних виданням, розповів про своє перше відео на модерації: двоє підлітків забивають до смерті ігуану, тримаючи її за хвіст. Шон працює волонтером у притулках для тварин і йому доводилося бачити це відео кожен день, оскільки його не прибирали з мережі. Він повинен був переглядати відео, де душать і б’ють маленьких дітей. При цьому, спочатку йому обіцяли, що він не буде займатися модерацією токсичного контенту, а буде працювати з бізнес-сторінками.

Ще один співробітник офісу, колишній військовий, як йому здавалося, не дуже чутливий до насильства, у другий день роботи повинен був дивитися запис того, як чоловік забиває цуценят на смерть бейсбольною битою. “Обідню перерву він провів удома, обіймав свого собаку й плакав” —пише видання.

Ще одна екс-модератор Мішель Бенетті розповіла виданню, що їй доводилося дивитися відео з повішеними собаками, з підпаленим тваринами.

Через постійний контакт із таким контентом (насильство, сексуальна експлуатація дітей і т.д.) у співробітників подібних офісів часто діагностують посттравматичні розлади.

Співробітник аналогічного офісу в Фініксі ходив на роботу зі зброєю, побоюючись помсти вже звільненого співробітника.

Цей офіс кілька разів страждав від навали постільних клопів у таких масштабах, що співробітники боялися занести комах додому.

Джерело: ain.ua

Матеріали до теми


У межах Механізму цивільного захисту ЄС пройшли навчання рятувальників
Командно-штабне навчання з відпрацювання порядку залучення модуля пошуково-рятувальних робіт (НUSAR) для надання допомоги у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території ...