Завершено розслідування групового нещасного випадку на автодорозі Вінниця–Немирів


Завершено розслідування групового нещасного випадку на автодорозі Вінниця–Немирів

9 жовтня 2018 року, о 5:30 ранку, на трасі Е50/М12 при в’їзді у м. Немирів зіткнулись «Volkswagen Passat» та мікроавтобус «Mercedes Sprinter», що перевозив працівників ТОВ «ФУДЖІКУРА АУТОМОТІВ УКРАЇНА ЛЬВІВ». Водій легковика виїхав на зустрічну смугу руху, а водій «Mercedes Sprinter» не зміг уникнути лобового зіткнення. Автобус від удару упав на лівий бік та зазнав механічних ушкоджень, а пасажири автобуса – 8 операторів автоматичних та напівавтоматичних ліній верстатів та установок – отримали тілесні ушкодження різного ступеня важкості та були доставлені у Немирівську районну лікарню.

Причини настання нещасного випадку будуть встановлені після одержання висновків про причини настання ДТП відділу розслідування ДТП слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

Нещасний випадок визнано таким, що пов’язаний з виробництвом, на підставі вимог пункту 15 підпункту 5 Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві (проїзд на роботу на транспортному засобі, наданому роботодавцем відповідно до укладеного договору). На 8-х потерпілих, які користувалися транспортним засобом, але не причетні до керування, складено акти за формою Н-1.

На потерпілого водія М. рішення про складання акта за формо Н-1 буде прийняте після одержання відповідних матеріалів відділу розслідування ДТП слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

Матеріали спеціального розслідування направлено в прокуратуру для прийняття рішення згідно з чинним законодавством.

Члени комісії зі спеціального розслідування нещасного випадку мали зустріч з потерпілими, роз’яснили їхні права у зв’язку з настанням нещасного випадку.

Джерело: Управління Держпраці у Вінницькій області

Матеріали до теми


Виявлено гранату на воротах будинку: поліція відкрила кримінальне провадження
Жителька села Засулля виявила на воротах свого домогосподарства несподіваний «подарунок» — ритуальний вінок та прикріплену гранату. Жінка повідомила про це ...