Засідання Урядової комісії з розслідування причин пожежі на шахті «Межирічанська»


Під керівництвом голови Держгірпромнагляду Олександра Хохотви відбулося засідання Урядової комісії з розслідування причин та вжиття заходів з ліквідації пожежі на шахті «Межирічанська».
Під час засідання голова експертної комісії директор НДІГС Володимир Агеєв надав попередній висновок про причини пожежі на шахті. Експертною комісією з’ясовано обставини аварії, вивчено технічну документацію шахти, протоколи опитування свідків і посадових осіб шахти, доповідну записку  командира ЛВ ВГРЗ про хід гірничорятувальних робіт та матеріали огляду місця події. На підставі цього визначено ймовірні причини загоряння.
Комісія не взяла до розгляду версію самозаймання вугілля через вогневі та підривні роботи, накопичення статичної електрики, іскріння електроустаткування. Не виявлено також ознак штучного підпалу. Зважаючи на місце, час виникнення  пожежі, динаміку її розвитку експертна комісія дійшла висновку, що пожежа сталася внаслідок впливу зовнішнього високотемпературного джерела запалювання, що могло призвести до загоряння дерев’яного кріплення шахтних виробок.
Найбільш ймовірним джерелом загоряння є паління на робочому місці.
Остаточні причини пожежі буде визначено Урядовою комісією.