Закінчилось розслідування нещасного випадку на Ладижинському заводі


Закінчилось розслідування нещасного випадку на Ладижинському заводі

20 жовтня 2017 року о 9:04 важко травмовано формувальника залізобетонних виробів та конструкцій ПрАТ «Ладижинський завод ЗБК» К., 1965 р.н. При підйомі краном арматури на стіл для подальшого штампування, стіл почав нахилятися і притиснув К. до металевої форми. У результаті нещасного випадку жінка отримала переломи кісток тазу.

У ході розслідування встановлено причини настання нещасного випадку:

  • Незадовільний технічний стан устаткування (столу самостійного виготовлення) для встановлення арматурної сталі, конструкція якого не виключає можливості падіння, перевертання або зміщення в умовах експлуатації;
  • Відсутність належного контролю за виконанням робіт працівниками ПрАТ «Ладижинський завод ЗБК» відповідно до вимог інструкцій з охорони праці;
  • Недодержання вимог з охорони праці та правил безпеки при експлуатації устаткування підвищеної небезпеки (вантажопідіймальних кранів і машин) – не отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки.
  • Порушення працівником ПрАТ «Ладижинський завод ЗБК» правил внутрішнього трудового розпорядку – перебування у місці, де прводяться вантажно-розвантажувальні роботи та виконання роботи, на яку не було відповідного розпорядження безпосереднього керівника робіт.

Нещасний випадок визнано таким, що пов’язаний з виробництвом, на підставі вимог п.15 (1) Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві. На даний нещасний випадок складено акт за формою Н-1.

Матеріали спеціального розслідування направлено в прокуратуру для прийняття рішення згідно з чинним законодавством.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Вінницькій області

Придбати журнал із додатком
Придбати електронний журнал «Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати вигідний комплект видань