За гідну та безпечну працю


За гідну та безпечну працю

26 квітня у конференц-залі Національної спілки журналістів України відкрилася фотовиставка «За гідну та безпечну працю». Захід організований Конфедерацією вільних профспілок України та НСЖУ за підтримки ГО «Трудові ініціативи». Напередодні Всесвітнього дня охорони праці та Дня міжнародної солідарності трудівників організатори фотовиставки обговорили, якою є нині праця в Україні та чи є вона безпечною.
Під час відкриття фотовиставки відбулася дискусія, на якій обговорювалося становище людини найманої праці в Україні та причини, що змушують трудівників виходити на протести, голодувати та страйкувати, а також роль профспілок у захисті прав громадян.

Голова КВПУ Михайло Волинець відзначив, що сьогодні українці змушені боротися за гідну працю, тому що влада не виконує своїх функцій і не гарантує соціально-економічних прав громадянам. Крім того, нині є намагання погіршити трудові права працівників та профспілок через ухвалення нового проекту Трудового кодексу.

Голова КВПУ анонсував, що 27 квітня члени незалежних профспілок виходять на масштабну акцію протесту за гідну та безпечну працю, дотримання трудових прав, проведення ефективних реформ та за розвиток економіки держави в цілому.

На завершення заходу організатори подякували за співпрацю своїм партнерам, зокрема представникам незалежних ЗМІ, вручили їм подяки та символічні подарунки.

Журнал «Охорона праці і пожежна безпека» також отримав подяку від КВПУ за внесок у боротьбу за трудові права та гідну працю.

Ми дуже вдячні Конфедерації за співпрацю і бажаємо незалежним профспілкам сили,  наснаги та успіху.

Редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека»