Як отримати інформацію в ДСНС?


Як отримати інформацію в ДСНС?

Відповідь на запит на публічну інформацію надається не пізніше 5 робочих днів з дня отримання запиту

Наказом від 24 листопада 2015 № 1477 МВС затвердило Інструкцію про порядок забезпечення доступу до публічної інформації в ДСНС.

Доступ до публічної інформації в ГСЧС, її органах управління, установах та організаціях забезпечується шляхом:

1) систематичного та оперативного оприлюднення інформації:

– в офіційних друкованих виданнях;

– на офіційному веб-сайті ДСНС в інтернеті;

– на інформаційних стендах, розміщених у приміщеннях приймалень громадян ДСНС, її органів управління, установ та організацій;

– будь-яким іншим способом;

2) надання інформації за запитами на публічну інформацію.

Перелік видів публічної інформації, розпорядником якої є ДСНС, а також перелік відомостей, що становлять службову інформацію, визначаються наказами ДСНС, які підлягають оприлюдненню на офіційному веб-сайті ДСНС.

Запити на публічну інформацію, розпорядником якої є ДСНС або його органи управління, установи та організації, приймаються в робочий час згідно з правилами внутрішнього розпорядку (в понеділок – четвер з 10:00 до 17:00, у п’ятницю – з 10:00 до 16:00).

Запити подаються в ДСНС або її органи управління, установи та організації в усній, письмовій чи іншій формах (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача.

Публічна інформація може бути надана в усній формі під час особистого прийому або по телефону.

Запит на публічну інформацію подається у довільній формі і повинен містити:

– ПІБ / найменування заявника, місце проживання (перебування) або місцезнаходження, поштова адреса, адреса електронної пошти або контактний номер;

– загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит (якщо запитувачу це відомо);

– підпис і дату (за умови подання письмового запиту).

Відповідь на запит на публічну інформацію надається не пізніше 5 робочих днів з дня отримання запиту розпорядником інформації.