В Україні створили робота, який може виконувати бойові завдання


В Україні створили робота, який може виконувати бойові завдання

Учасники оборонного кластера Brave1 створили універсального робота D-21-11, який обладнаний автоматичною туреллю та може виконувати бойові завдання.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграмі.

“D-21-11 — це універсальний український робот, який створили учасники оборонного кластера Brave1. Машина обладнана автоматичною туреллю та може виконувати бойові завдання. Наприклад, проводити розвідку, штурмувати або обороняти позиції”, — написав він.

Пан Федоров зазначив, що також робота можна використовувати, щоб безпечно доставляти боєприпаси або провізію для бійців у гарячі точки. Бойова частина повністю знімна.

Посібник «Проведення навчання та інструктажів з охорони праці. Актуально під час воєнного стану»
Для довідок: 067-317-5886 • Email: podpiska@mediapro.com.ua

За словами віцепрем’єра, бойова частина робота, D-11, вже пройшла успішні випробування та має позитивні відгуки від військових. У планах розробників — інтегрувати в робота натовські види озброєння та посилити стійкість до ворожого РЕБу. Зараз команда працює над масштабуванням виробництва.

Brave1 – спільна ініціатива Міністерства оборони, Генерального штабу ЗСУ, Ради національної безпеки і оборони, Мінцифри, Міністерства стратегічних галузей та Міністерства економіки. Її мета – стимулювання та підтримка розвитку компаній, які працюють у сфері оборонних технологій.

 

В Україні створили робота, який може виконувати бойові завдання - Фото 1

Кластер пропонує організаційне та експертне супроводження розробок, а також доступ до акселераторів та інкубаторів. Ідеться про системну роботу над удосконаленням розробок, підвищення знань у питаннях масштабування бізнесу, формування цінності для інвесторів, менторство. Розробники також матимуть доступ до науково-дослідного (R&D resource) центру, який допомагатиме з необхідними компонентами, випробуваннями, устаткуванням.

В Україні створили робота, який може виконувати бойові завдання - Фото 2

АУДИТ ОХОРОНИ ПРАЦІ — незалежна комплексна перевірка підприємства на відповідність законодавству України
067-317-5886 • Email: podpiska@mediapro.com.ua

Джерело: Укрінформ

Засоби індивідуального захисту

Матеріали до теми


Підписано Закон № 3696: збільшення штрафів за порушення норм військового обліку та мобілізації
Президент підписав Закон України від 9 травня 2024 року № 3696-IX «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення ...
Кабміном внесено зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком
Уряд знову вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів ...