У Китаї провели остаточні випробування атомного реактора третього покоління


У Китаї провели остаточні випробування атомного реактора третього покоління

Уряд Китаю заявив, що вони провели остаточні випробування атомного реактора третього покоління.

Китайська національна атомна корпорація заявила, що демонстраційний проєкт китайського атомного реактора третього покоління Хуалун-1 успішно пройшов остаточні приймальні випробування. Про це повідомляє CGTN.

Проєкт Хуалун-1 (дракон-1) включає 2 реактори блок 5 і блок 6 на атомній електростанції Фуцін у місті Фучжоу провінції Фуцзянь на південному сході Китаю.

Останнє випробування стало завершальним кроком, який ознаменував завершення проєкту і свідчить про високий рівень розвитку китайських атомних енергетичних технологій, які зараз є одними з найкращих у світі, пише видання.

Будівництво 5-го блоку АЕС Фуцін почалося в травні 2015 року. В січні 2021-го енергоблок № 5 введено в промислову експлуатацію, а блок № 6 – у березні 2022-го.

Два блоки можуть виробляти 20 млрд кВт/год електроенергії на рік.

“Проєкт має найкращі показники з точки зору термінів будівництва, економічності, безпеки експлуатації та якості серед усіх демонстраційних проєктів атомних енергоблоків третього покоління в усьому світі”, — сказав директор АЕС Фуцін Сун Лінь.

Іноземні країни виявили значний інтерес до Хуалун-1 і за їх оцінками китайський реактор має конкурентні переваги. Хуалун-1 належить до реакторів ІІІ покоління, які характеризуються високою паливною ефективністю, покращеним тепловим ККД, набагато досконалішими системами безпеки.

Перший реактор III покоління введено в експлуатацію в 1996 році в Японії.

Джерело: iPress


«Атестація робочих місць — на відповідність НПА з охорони праці + практичний кейс, як визначити на яких робочих місцях і як проводити таку атестацію, щоб уникнути штрафів»

  • про правове регулювання проведення атестації робочих місць за умовами праці;
  • як визначити які робочі місця слід атестувати за умовами праці — з чого почати та як організувати;
  • про вивчення факторів виробничого середовища і трудового процесу;
  • як складати карти технологічних процесів та обладнання (устаткування), що генерують шкідливі та небезпечні виробничі фактори й виконувати оцінку технічного стану виробничого обладнання.

Консультації та замовлення за телефоном: 0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Поради щодо підготовки до можливих відключень електроенергії, пов’язаних із ворожими обстрілами енергоструктури
Зробіть запас питної і технічної води. На одну дорослу особу на добу потрібно 3 літри питної води (включно з рідиною, ...
Компенсації вартості соціальних послуг визначатиме Уряд: Рада прийняла Закон за основу
Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт № 10017 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо загальнообов’язкового державного соціального ...