Топ-5 важливих питань з охорони праці та пожежної безпеки в липні


Топ-5 важливих питань з охорони праці та пожежної безпеки в липні

Незабаром вийде друком липневий номер журналу «Охорона праці і пожежна безпека», а тим часом пропонуємо ознайомитися з основними питаннями, на які відповіли наші експерти в цьому місяці:

  • Чи завжди проектна документація потребує проходження експертизи?
  • Як унеможливити виникнення пожеж у закладах відпочинку?
  • Як діяти при заміні обладнання у виробничих цехах?
  • Яке освітлення безпечне для підрозділів машинобудівної галузі?
  • Як впливає кут нахилу сходового маршу на його розмір?

Також із цього випуску видання «Охорона праці і пожежна безпека» ви дізнаєтеся:

– Які існують вимоги до конструктивних елементів засобів доступу в будівлях і спорудах з точки зору забезпечення безпеки пересування, та як облаштувати сходи для маломобільних груп населення.

– Про обладнання робочого місця водія, нюанси комплектації транспорту при відправленні в рейс, вимоги до салону та яке оснащення передбачене для безпеки пасажирів.

– Як забезпечити протипожежний захист лісу. Аналізуємо причини та наслідки лісових пожеж, інформуємо про найбільші лісові пожежі минулого року в Україні та світі, а також зазначаємо, що необхідно знати про протипожежні інструктажі та заборони в пожежонебезпечний період.

– Про причинно-наслідковий зв’язок нещасного випадку на виробництві. Аналізуємо обставини справи та фактори, які впливають на якість організації виконання робіт підвищеної небезпеки.

– Чи завжди проектна документація потребує проходження експертизи? Як правильно розрахувати кількість первинних засобів пожежогасіння? Як визначити дату прийняття об’єкта в експлуатацію?

– Чи потрібно проводити якісь доповнення до планування при заміні обладнання у виробничих цехах, які відстані між обладнанням мають бути під час його встановлення, який НПАОП або ДСТУ визначає вимоги до планувань.

– Кого призначають відповідальним за пожежну безпеку у закладах відпочинку? Чи потрібна ліцензія на монтаж систем пожежної сигналізації.

– Чи шкідливі світлодіодні лампи для зору працівника та який альтернативний вид освітлення рекомендовано використовувати в підрозділах машинобудівної галузі.

– Про що потрібно пам’ятати, аби кондиціонер не став джерелом небезпеки? Чому не варто робити значний контраст між температурою повітря на вулиці та в приміщенні? Як вчинити, аби кондиціонер «не допомагав» хворобам.

У липневому випуску практичного додатку «Консультант з охорони праці та пожежної безпеки» ви знайдете зразки основних інструкцій, що стосуються проведення заходів пожежної безпеки: загальні положення, розроблення і затвердження, галузь застосування, види, реєстрація та облік, обов’язки та дії працівників у разі пожежі, тощо.

Головний редактор Сергій Филенко анонсує сьомий номер журналу “Охорона праці і пожежна безпека”:

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека».

Переконайтеся, що ви передплатили журнал і вся необхідна інформація є під рукою!

Матеріали до теми