Теракт на Каховській ГЕС: окупанти на лівобережжі глушать зв’язок


Теракт на Каховській ГЕС: окупанти на лівобережжі глушать зв’язок

Люди не мають змоги отримати компетентні рекомендації щодо евакуації.

Після теракту на Каховській ГЕС окупанти глушать зв’язок на лівобережжі. Про це на брифінгу в Одесі заявила  керівниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

“Країна терорист проявила себе і в цьому випадку (після підриву ГЕС – УНІАН) – вони заглушили зв’язок для того, щоб не було можливості у людей на лівому березі отримати компетентні рекомендації щодо евакуації та мати зв’язок з підконтрольною Україні територією”, — заявила вона.

Гуменюк пояснила, що географічно лівий берег наразі постраждав набагато більше ніж правий, бо географічно – нижче. Крім того, цифри, які озвучені щодо затоплених (підтоплених) населених пунктів більше стосуються лівобережжя. За даними військових, в населених пунктах правого берега, де піднялася вода, критичних станів практично не зафіксовано.

“Зокрема і Херсон критично не постраждав, є підтоплення деяких мікрорайонів, секторів, вулиць…”, — сказала вона. 

На думку Гуменюк, ворог не дозволить жителям лівобережжя евакуюватися на територію, яку контролює Україна. Тому що для цього потрібні плавзасоби, рух зворотнім напрямком через затоплену ділянку і саме – через Дніпро.

“Не думаю, що окупанти спокійно спостерігатимуть, як мирні жителі будуть евакуюватися з лівого берега на правий. Тому не раджу ризикувати. Краще виїхати на більш глибинні території лівого берега і там організувати евакуацію, в тому числі, розраховуючи на певну розгубленість окупантів, бо вони не очікували, реакція природи виявиться не зовсім їм підконтрольною”, – розповіла військова.

Довідково. Сьогодні, 6 червня, російські загарбники підірвали Каховську ГЕС. У зоні підтоплення – десятки населених пунктів, в яких проживають 16 тис. людей.

Письмова консультація — замовте послугу від експертів журналу «Охорона праці і пожежна безпека»
Для довідок: (063) 590-97-54 

Вас може зацікавити:

Джерело: УНІАН


ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА: як зберегти життя/здоров’я потерпілого + практичний кейс про правила в умовах бойових дій

Спецвипуск № 1, 2023

  • Як діяти в разі виникнення забоїв, переломів, кровотеч, опіків, уражень електричним струмом
  • Як допомогти пораненим під час збройних протистоянь та транспортуванні їх в укриття
  • Багато іншого про дії при виникненні загрозливих станів для життя

Замовити

Матеріали до теми