Служба порятунку закликає громадян не провокувати пожежі в екосистемах!


Служба порятунку закликає громадян не провокувати пожежі в екосистемах!

Навесні, разом зі зростанням температури повітря спостерігається також і підвищення показника кількості пожеж у природних екосистемах. Громадяни масово почали спалювати сміття на присадибних ділянках, тим самим провокуючи виникнення загорянь на відкритій території.

Вогнеборці вже почали ліквідовувати численні пожежі трави, очерету, хвойної підстилки та сухостою.

Зокрема, упродовж 4 березня на Вінниччині вогнеборці ліквідували п’ять пожеж в екосистемах, а саме у с. Карпівка Могилів-Подільського району, у селах Садки, Бронниця та на вул. Острівській в районному центрі, а також за межами селища Літин.

Суха трава і чагарник горіли цього ж тижня і на Херсонщині. Одазу 8 загорянь очерету на різних площах ліквідовано у Каланчацькому районі поблизу сіл Олексіївка, Каїрка, Роздольне, у Голій Пристані біля човнової станції та у селищі Куйбишеве Корабельного району м. Херсон. Загальна площа пожеж склала 2,3 га.

Водночас на Буковині встановлено своєрідний антирекорд — упродовж 4 березня одразу 15 пожеж, більшість з яких спровоковані спалюванням сухої трави, виникли на території Чернівецької області.

Шановні громадяни!

Служба порятунку закликає усіх суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах!

Перш за все, не слід розводити відкритий вогонь у лісовій зоні, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Категорично заборонено випалювати сміття та рослинні залишки!

Пам’ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин та неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди.

 

Джерело: прес-центр ДСНС України

Матеріали до теми


Колектив Держпраці у Сумській області пройшов навчання щодо правил пожежної та мінної безпеки
Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці з метою проведення навчання з питань пожежної та мінної безпеки ...
Уникаємо електропожеж: про ефективність спеціальних вогнегасників для електроустаткування
Технології стають необхідним елементом нашого повсякденного життя, важливою стає розмова про безпеку, особливо коли йдеться про ризик електропожеж. З кожним ...