Рятувальники запобігають випадкам загибелі громадян на зледенілих водоймах


З метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та загибелі громадян на зледенілих водоймах рятувальники проводять ряд профілактичних заходів, зокрема роз’яснюють любителям зимової риболовлі правила безпечної поведінки на льоду.

Так, 5 лютого фахівці Новороздільського міського сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області провели рейди місцями здійснення риболовлі на місцевих водоймах.

Рятувальники нагадували рибалкам не лише правила безпеки на льоду, а й порядок дій на випадок, якщо людина провалилася під лід.

Такі заходи днями провели й хмельницькі рятувальники на найбільшій у місті водоймі – р. Південний Буг та співробітники Служби порятунку «101» у Полтаві, на р. Ворскла.

«Безпечним вважається лід для одного пішохода товщиною не менше 7 см, для обладнання ковзанки – не менше 10-12 см, масове катання дозволене за товщини криги 25 см. Масова переправа пішки через замерзлу водойму можлива за товщини криги не менше 15 см», – зауважують рятувальники.

«ДСНС України»