Розпочато розслідування загибелі двох шахтарів у Нововолинську


Розпочато розслідування загибелі двох шахтарів у Нововолинську

Управлінням Держпраці у Волинській області створено комісію зі спеціального розслідування групового нещасного випадку, що стався 9 січня 2016 року на ДП «Шахта №1 «Нововолинська», де внаслідок обвалу породи покрівлі загинуло двоє гірників очисного вибою.

За попередніми даними, гірники кріпили лаву на видобувній дільниці. Приблизно о 04 годині сталося раптове обвалення покрівлі лави. Двоє гірників, 1971 та 1967 років народження, отримали смертельні травми.

Посадові особи управління Держпраці у Волинській області разом з представниками Фонду соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та представниками профспілок, оглянули місце трагедії. Більш детальні обставини та причини настання групового нещасного випадку зі смертельним наслідком з’ясує комісія зі спеціального розслідування, яка складається з фахівців Управління Держпраці у Волинській області, центрального апарату Держпраці, представників Головного управління Держпраці у Донецькій області, представників Міненерговугілля, посадових осіб ДП «Шахта №1 Нововолинська», місцевої організації Незалежної профспілки гірників України та технічного інспектора праці ЦК профспілки працівників вугільної промисловості при Волинському територіальному комітеті.

Комісія призначена наказом управління Держпраці у Волинській області за дорученням Державної служби України з питань праці.

Джерело: Держпраці