Результати розслідування нещасного випадку, в наслідок якого потерпілий отримав травматичну ампутацію пальців


Результати розслідування нещасного випадку, в наслідок якого потерпілий отримав травматичну ампутацію пальців

Комісія зі спеціального розслідування теруправління Держгірпромнагляду у Хмельницькій області з’ясувала обставини та причини нещасного випадку із важким наслідком, що стався 10 жовтня поточного року з працівником ТзОВ «Блок Майстер Україна» (м. Старокостянтинів).

Згідно з медичним висновком, потерпілий отримав травматичну ампутацію другого та п’ятого пальців правої китиці на рівні основних фаланг.

Комісія дійшла висновку, що цей випадок є таким, що пов’язаний з виробництвом та підлягає обліку. Причиною нещасного випадку є насамперед невиконання вимог інструкцій з охорони праці для фрезерувальника. Недостатній контроль зі сторони старшого майстра заготівельної дільниці щодо дотримання вимог безпеки підлеглими працівниками.

Комісією зі спеціального розслідування розроблено низку заходів, щодо усунення настання причин нещасних випадків у майбутньому.

  1. Зокрема, зобов’язано на підприємстві посилити контроль за додержанням працівниками та посадовими особами вимог інструкцій з охорони праці та технологічного процесу.
  2. Провести позаплановий інструктаж з питань охорони праці з працівниками підприємства.
  3. Обставини та причини нещасного випадку обговорити на зборах трудового колективу.
  4. Старшому майстру пройти позачергове навчання та перевірку знань з питань охорони праці.