...

Пропонується карати за перешкоджання перевіркам пожежної безпеки


Кабінет Міністрів пропонує депутатам карати за перешкоджання перевіркам пожежної безпеки серйозними штрафами. Відповідний законопроект № 3931 зареєстрований у Парламенті.

Так, закон пропонує ввести нову статтю у Кодекс про адміністративні правопорушення «Створення перешкод для діяльності уповноважених посадових осіб центрального органу виконавчої влади, який здійснює державний нагляд (контроль) у сфері техногенної та пожежної безпеки, у тому числі пов’язаної з проведенням перевірок».

За перешкоджання може загрожувати штраф у розмірі від 1-ї до 2-х тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17–34 тисячі гривень), а за повторне вчинення правопорушення протягом року — від 2-х до 3-х тисяч таких мінімумів (34–51 тисяча гривень).

Крім того, відповідно до документа, поліцейські і посадові особи органу державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки отримують повноваження складати протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 18514 Кодексу.

Кабмін звертає увагу, що правопорушники можуть не давати оформити протокол. У зв’язку з цим співробітникам поліції хочуть дозволити проводити адміністративне затримання до встановлення особи правопорушника, якщо останній перешкоджає перевірці пожбезпеки.

Джерело: Судово-юридична газета

Матеріали до теми


Колектив Держпраці у Сумській області пройшов навчання щодо правил пожежної та мінної безпеки
Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці з метою проведення навчання з питань пожежної та мінної безпеки ...
Уникаємо електропожеж: про ефективність спеціальних вогнегасників для електроустаткування
Технології стають необхідним елементом нашого повсякденного життя, важливою стає розмова про безпеку, особливо коли йдеться про ризик електропожеж. З кожним ...
Рекомендації щодо безпечного використання індивідуальної газобалонної установки
В умовах військової агресії російської федерації проти нашої країни роботодавці та працівники продовжують свою діяльність на трудовому фронті. З метою ...