Про напрямки Всесвітнього Дня охорони праці


Про напрямки Всесвітнього Дня охорони праці

Наближається Всесвітній День охорони праці, який відзначається щороку 28 квітня.

Головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Держпраці Павло Нефьодов провів технічну консультацію з колективом ПП «КБ Теплоенерго».

Посадовець пояснив працівникам підприємства, що зміна погодних умов значно впливає на сферу праці, особливо на безпеку та здоров’я працівників. Приклади професійних ризиків, які посилюються зі зміною клімату, включають тепловий стрес, ультрафіолетове випромінювання, забруднення повітря, великі промислові аварії, екстремальні погодні явища, збільшення трансмісивних захворювань і підвищений вплив хімічних речовин.

Всесвітній День охорони праці звертає додаткову увагу на те, що забезпечення безпечної та здорової праці в умовах зміни клімату – це важливе завдання, яке потребує спільних зусиль.

 

Читайте також: Про профілактику виробничого травматизму та професійних захворювань для металургів

Також на заході розглянули питання недопущення прихованого травматизму.

Якщо виникнення нещасного випадку приховується, не проводиться його розслідування, створюється загроза повторення нещасного випадку. Погоджуючись на приховування нещасного випадку, потерпілий не лише стає співучасником злочину, а ще і лишає себе можливості отримання оплати витрат на проведення професійної реабілітації, оплати соціальних послуг, а також страхових виплат.

Представник Держпраці порекомендував: щоб запобігти прихованому виробничому травматизму, необхідно вживати низку заходів. Насамперед керівництво підприємства повинно вести ретельний облік всіх випадків травм та захворювань, пов’язаних з роботою на підприємстві. Крім того, необхідно проводити регулярні інструктажі з охорони праці для всіх працівників та забезпечити їх засобами індивідуального та колективного захисту.

Читайте також: Щодо запобігання виробничого травматизму під час виконання робіт

Джерело: Управління Держпраці

Акція Оплачуй 9 міс - отримуй 12

Матеріали до теми