Представники найбільших фармацевтичних компаній завітали до редакції журналу «Охорона праці і пожежна безпека»


Представники найбільших фармацевтичних компаній завітали до редакції журналу «Охорона праці і пожежна безпека»

Начальники відділів охорони праці «Борщагівського ХФЗ», фармацевтичної фірми «Дарниця», «Київмедпрепарату» та «Артеріуму» спільно обговорили актуальні питання щодо охорони праці

14 грудня 2017 року редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» разом із представником компанії «ЗМ Україна» Максимом Шостаком приймала шанованих гостей — начальників служб охорони праці найбільших фармацевтичних компаній.

Конструктивна дискусія за круглим столом мала прикладний характер і була покликана з’ясувати, як бути із викликами у сфері охорони праці, які зараз існують у фармацевтиці. Фахівці розглядали специфічні галузеві питання та запропонували власні шляхи для їх вирішення, ділилися досвідом.

Начальник служби охорони праці корпорації «Артеріум» Павло Чернишов та Дмитро Гордієнко начальник відділу охорони праці ПАТ «Київмедпрапарат»

Начальник відділу охорони праці та навколишнього середовища Віктор Гаммершмідт

Усіх учасників круглого столу об’єднали труднощі через прогалини у нормативно-правовій базі. До речі, шеф-редактор журналу «Охорона праці і пожежна безпека» Вікторія Ліпчанська, яка є членом Робочої групи з доопрацювання проекту Трудового кодексу України при Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення була модератором зустрічі.

У процесі жвавого обговорення виявилося, що кожен із фахівців так чи інакше зіштовхується із недостатньо відповідальним ставленням працівників до питань охорони праці, особливо щодо застосування засобів індивідуального захисту. Про прості та водночас ефективні заходи, які зможуть поліпшити ситуацію з культурою використання ЗІЗ, розповів провідний фахівець компанії «3М Україна» Максим Шостак.

Провідний фахівець компанії «3М Україна» Максим Шостак

Усі учасники зустрічі погодилися, що ризик-орієнтований підхід до охорони праці, як і перехід до європейських стандартів безпеки, необхідно впроваджувати вже зараз.

Проте, незважаючи на всі складнощі, чимало флагманів галузі можуть продемонструвати і солідні досягнення, і досить вдалі напрацювання у сфері охорони праці. Докладніше про їх безцінний досвід ми розповімо найближчим часом на сторінках журналу «Охорона праці і пожежна безпека».

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека»

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання