...

Пожежа на Луганщині: п’ятеро людей загинули


Станом на 8 липня продовжується гасіння лісової пожежі, що виникла 6 липня поблизу с. Осколонівка у Новоайдарському районі Луганської області та через сильний поривчастий вітер (до 20 м/с) змінних напрямків поширилась на хвойні лісові квартали поблизу сіл Капітанове та Воронове, а також на територію села Смолянинове.

Силами ДСНС евакуйовано з житлових будинків с. Смолянинове та дачного кооперативу «Вовче озеро» 30 осіб (з них 13 дітей) та 30 осіб відселено.

Внаслідок пожежі вогнем знищено 23 та пошкоджено 36 житлових будинків в с. Смолянинове та знищено 80 дачних будинків кооперативу «Вовче озеро».

Підтверджено загибель 5 осіб — більшість з них задихнулися від диму та 9 осіб (з них 2 дітей) госпіталізовано.

Основні сили і засоби зосереджені на захист населених пунктів, створення мінералізованих смуг та гасіння окремих осередків пожежі.

До гасіння пожежі залучено 1 тис. 622 чол. та 200 од. тех., з них від: ДСНС (Луганської, Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Полтавської областей та САЗ ОРС ЦЗ) 632 чол. о/с та 139 од. техніки, у тому числі 2 пожежні літаки АН-32П; ЗСУ 386 чол. о/с та 21 од. техніки; лісового господарства 101 чол. 40 од. техніки; Нацполіції 503 чол. о/с.

На місці пожежі розгорнуто оперативний штаб, пункт життєзабезпечення та працює оперативна група ДСНС. Роботи проводяться у цілодобовому режимі.

Джерело: Урядовий портал

Матеріали до теми


Колектив Держпраці у Сумській області пройшов навчання щодо правил пожежної та мінної безпеки
Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці з метою проведення навчання з питань пожежної та мінної безпеки ...
Уникаємо електропожеж: про ефективність спеціальних вогнегасників для електроустаткування
Технології стають необхідним елементом нашого повсякденного життя, важливою стає розмова про безпеку, особливо коли йдеться про ризик електропожеж. З кожним ...
Рекомендації щодо безпечного використання індивідуальної газобалонної установки
В умовах військової агресії російської федерації проти нашої країни роботодавці та працівники продовжують свою діяльність на трудовому фронті. З метою ...