Підписано Угоди про співпрацю з інспекціями праці у Київській області та в м. Києві


Підписано Угоди про співпрацю з інспекціями праці у Київській області та в м. Києві

З метою здійснення більш ефективного державного нагляду за дотриманням роботодавцями вимог чинного законодавства, зокрема, забезпеченням ними належних умов праці та соціального захисту працівників, в тому числі і у разі нещасного випадку на виробництві підписано Угоди про співробітництво між територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Київській області та м. Києві та територіальними державними інспекціями з питань праці у Київській області та в м. Києві.

«Захист прав громадян на працю, а також на належні, безпечні та здорові її умови, що  гарантовані державою і закріплені в Конституції України, є нашим спільним завданням. Це спонукає нас  до поєднання зусиль з метою покращення стану охорони праці та промислової безпеки у регіоні», — зазначив начальник територіального управління Ігор Шумелюк.

Довідка. Найбільш травмонебезпечними галузями виробництва на Київщині залишаються будівельна, транспортна та соціальна-культурна сфера. На підприємствах міста Києва та Київської області у 2013 році кількість загиблих на виробництві становила 65 осіб, у поточному році  вже 20.