На Луганщині третю добу гасять пожежу на «Азоті»: місцеві скаржаться на сморід


На Луганщині третю добу гасять пожежу на «Азоті»: місцеві скаржаться на сморід

На Луганщині третю добу гасять пожежу, що сталася внаслідок займаня шламонакопичування на Сєвєродонецькому «Азоті». Про це Громадському радіо розповів речник Державної служби з надзвичайних ситуацій в Луганській області Олександр Чалий.

«Інформація про пожежу надійшла ще позавчора  приблизно о 12:00. Горів шламонакопичувач Сєвєродонецького об’єднання «Азоту». площа пожежі складала майже 5 гектарів», — сказав він.

За словами Чалого, пожежу одразу локалізували, але повністю досі не загасили. Місцеві жителі пишуть у соцмережах про неприємний запах та дим від пожежі. За словами Чалого, залежно від вітру сморід доходить до Лисичанська і Сєвєродонецька.

«Цей шламонакопичувач уже два роки не працює, там, мабуть, збереглися якісь технологічні скиди. Загорілася суха трава на ньому. Через це спостерігається сморід. Ясно, що їм не варто дихати», — сказав Чалий.

Рівно чотири місяці тому сталася інша серйозна аварія на цьому ж підприємстві. Про що заступник керівника Луганської обласної ВГА Вадим Данієлян розповів регіональному виданню DonPress.

За його словами, 27 квітня вранці був пошкоджений силовий кабель від ТЕЦ до «Азоту», що живить весь завод. 

Крім того, він додав, що на заводі ніякої пожежі не було: «Був пошкоджений кабель силовий. Об’єднання “Азот” — це підприємство з підвищеними ризиками, це хімічна промисловість, в будь-якому випадку це — ризики. Кабель, який вигорів, він живить увесь завод».

Раніше, керівник «Луганського енергетичного об’єднання» Володимир Грицай повідомив, що на хімічному заводі «Азот» через пошкодження кабельних ліній електропередачі на хімічному підприємстві було знеструмлено склад з аміаком і припинено процес його охолодження. Грицай заявив: «Зокрема, за деякими прогнозами, це може призвести до вибуху на території Азоту».

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Громадського радіо та DonPress.

Матеріали до теми


Щодо заходів безпеки під час зливання-наливання зрідженого вуглеводного газу з автоцистерни до посудин АЗС
Відділом нагляду з питань безпеки праці північного напрямку Управління інспекційної діяльності у Донецькій області Східного міжрегіонального управління Державної служби України ...
Пожежна безпека та Бетонні споруди: коли набувають чинності національні стандарти, гармонізовані з європейськими та міжнародними
Повідомляємо, що 01 лютого 2025 року набувають чинності національні стандарти, гармонізовані з європейськими та міжнародними стандартами, методом перекладу Пожежна безпека ...