МОЗ: понад 4 200 абітурієнтів подали заявки на реабілітаційні спеціальності


МОЗ: понад 4 200 абітурієнтів подали заявки на реабілітаційні спеціальності

У медичних університетах 31 липня завершився прийом заяв на бюджетну і контрактну форми навчання. Тепер додатковий набір проводитимуть лише на «контракт».

За період вступної кампанії до медичних університетів тільки на реабілітаційні спеціальності подав заяви 4 241 абітурієнт, зокрема:

  • 2 899 — на здобуття ступеня бакалавра за спеціальністю 227 «Терапія та реабілітація»;
  • 1 342 — на здобуття ступеня магістра за спеціальністю 225 «Медична психологія».

Перша психологічна допомога в разі виникнення НС. Кому та як саме варто допомагати — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Цього року обсяг державного замовлення планують збільшити на 1005 майбутніх фахівців із фізичної терапії та ерготерапії і 40 лікарів-психологів. Адже через повномасштабну війну значно зросла кадрова потреба у професійних реабілітологах і психологах, завдяки яким у майбутньому ми зможемо ефективніше долати післявоєнні виклики та відновлювати цивільних і військових громадян.

Раніше писали: Психічне і фізичне здоров’я: уряд збільшив держзамовлення на підготовку фахівців з реабілітації

До 5 серпня у всіх університетах триватиме автоматичний розподіл бюджетних місць, а процес зарахування на бюджет триватиме до 10 серпня. З 9 серпня розпочнеться надання рекомендацій на контракт.

Нагадаємо, нещодавно уряд ухвалив постанову, якою суттєво збільшив обсяги підготовки фахівців з реабілітації та лікарів-психологів у закладах вищої освіти, підпорядкованих МОЗ.

Раніше писали: Голова Держпраці Ігор Дегнера взяв участь у обговоренні питань психосоціальної підтримки в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я

Джерело: Урядовий портал


Живий журнал «Охорона праці і пожежна безпека»

Доступний 24/7 у смартфоні, на планшеті чи комп’ютері

  • зразки документів
  • моніторинг законодавства
  • роз’яснення
  • відповіді на запитання
  • досвід провідних компаній

Презентаційний номер: e.oppb.com.ua
0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Кабміном внесено зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком
Уряд знову вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів ...