Масштабна пожежа у столиці Бангладеш: причини та наслідки


Масштабна пожежа у столиці Бангладеш: причини та наслідки

Кількість жертв пожежі в житлових будинках у столиці Бангладеш Дацці зросла до щонайменше 81, повідомили пожежні служби країни. Влада припускає, що це ще не остаточна кількість тих, хто міг опинитися у вогняній пастці.

Трагедія сталася вночі 21 лютого. Рятувальна операція продовжується. За попередніми даними, причиною пожежі став вибух газового балона, оскільки у районі виникнення пожежі часто облаштовують склади для зберігання хімічних речовин.

Район Чавкбазар, де сталася пожежа, вважається одним з найстаріших у Дацці, з часу Великих Моголів понад 300 років тому. Стара частина Дакки – це суцільні вузькі вулички, де житлові будівлі розташовані впритул одне до одного.

Схожа на нинішню пожежа у Дацці сталася в 2010 році у будинку, що теж використовувався як склад хімічних речовин. Тоді загинуло понад 120 людей. Влада Дакки після цього посилила відповідальність за розміщення хімічних складів в житлових районах, але в останні роки такі факти знову почастішали.

Джерело: Радіо Свобода

Матеріали до теми


Виявлено гранату на воротах будинку: поліція відкрила кримінальне провадження
Жителька села Засулля виявила на воротах свого домогосподарства несподіваний «подарунок» — ритуальний вінок та прикріплену гранату. Жінка повідомила про це ...
На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...