Ліквідовано пожежу на території ринку


Ліквідовано пожежу на території ринку

20 листопада о 00:08 до Головного управління ДСНС України у м. Києві надійшло декілька заявок щодо пожежі в металевих кіосках на території ринку по вул. Пестеля, 2.
 
По прибуттю до місця виклику пожежно-рятувальних підрозділів, встановлено, що вогонь розповсюдився на площу 150 кв. м. Горіння супроводжувалось інтенсивним задимленням та тлінням конструктивних елементів каркасу торгівельних павільйонів, існувала загроза поширення полум’я на всю територію ринку. Оцінивши обстановку, керівник гасіння пожежі прийняв рішення про залучення до гасіння шість ланок газодимозахисної служби. Аби забезпечити освітлення місця гасіння пожежі, рятувальники встановили освітлювальну башню та чотири прожектори. Щоб швидко локалізувати вогонь, дві автоцистерни були встановлені на пожежні гідранти для безперервної подачі води до пожежних рукавів.
 
О 00:58 пожежу було локалізовано, а о 01:31 – ліквідовано. На місці події працювало 9 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 35 осіб особового складу. В результаті пожежі вогнем пошкоджено близько 50 торгівельних кіосків.
 
Загиблих та травмованих немає, збитки встановлюються.

Експерти дослідно-випробувальної лабораторії  ГУ ДСНС України у м. Києві розглядають кілька ймовірних причин виникнення пожежі, таких як коротке замкнення електропроводів, необережне поводження з вогнем та підпал. Остаточну причину виникнення пожежі встановить слідство.

 ГУ ДСНС України у м. Києві