Кавова зустріч друзів журналу


Кавова зустріч друзів журналу

Ми робимо наш журнал для своїх читачів і без живого спілкування з ними працювати не можемо. Тож щоб почути від друзів журналу оцінку роботи редакції, конструктивну критику, пропозиції щодо шляхів подальшого розвитку видання — одне слово, як кажуть військові, щоб «звірити годинники» — ми запросили наших читачів і експертів до редакції на зустріч. Її було приурочено шостій річниці виходу в світ першого номера журналу «Охорона праці і пожежна безпека».

Дружня бесіда за чашкою чаю та філіжанкою кави точилася навколо нинішньої ситуації в сфері безпеки праці в Україні та форм її відбиття на сторінках нашого журналу.

Головний редактор Сергій Пономарьов представив присутнім склад редакції. Олеся Вдовенко, заступник директора з основної діяльності Видавничого дому «МЕДІА-ПРО» — видавця нашого журналу — познайомила гостей з виданнями та планами видавництва.

Кожен з наших гостей ділився своїм баченням ситуації в сфері безпеки праці, давав оцінку роботі редакції та надавав свої ідеї щодо розвитку журналу. Загалом ми отримали майже 40 таких зауважень і пропозицій, які наша редакція зараз уважно вивчає та обговорює.

Що ж до ситуації в сфері безпеки праці, то всі учасники зібрання зійшлися на тому, що вона погіршується. На думку присутніх, органи державного нагляду та контролю втрачають кваліфікованих спеціалістів, цілком зайняті реорганізацією, яка надто затягнулася, та безуспішною боротьбою з корупцією у власних рядах.

Перегляд основних нормативних документів нашої сфери загальмувався, як і процес імплементації до національного законодавства норм безпеки праці Євросоюзу. Тому фахівцям підприємств слід у своїй роботі розраховувати лише на власні сили та на допомогу професійного співтовариства, інструментом роботи якого має бути журнал «Охорона праці і пожежна безпека».

Спільна робота почалася просто на кавовій зустрічі: експерти журналу залюбки відповідали на професійні запитання читачів, а головний редактор радо роздавав редакційні завдання потенційним авторам видання.

Разом з тим, головний редактор наголосив на важливості для підприємств реформи державної служби пожежного нагляду, яку офіційно було розпочато 15 вересня 2016 року, та закликав присутніх підтримати її.
Всі учасники «Кавової зустрічі» висловилися за необхідність продовження практики влаштування таких «квадратних столів». Редакція вже навіть має запрошення провести наступну зустріч у гостях у служби охорони праці одного з київських підприємств.

Отже, давайте робити наш журнал разом — і він стане найкращим!

Сергій Пономарьов,
головний редактор журналу
«Охорона праці і пожежна безпека»