...

Екологічна відповідальність підприємства «Оріль-Лідер» — сталий розвиток для країни


Екологічна відповідальність підприємства «Оріль-Лідер» — сталий розвиток для країни

Приватне акціонерне товариство «Оріль-Лідер», що входить до Групи МХП, — сучасне та інноваційне виробництво замкнутого циклу, технологічний процес якого включає інкубацію яєць, вирощування курчат-бройлерів, забій птиці і її переробку, виробництво тепла та електроенергії з отриманням високоякісних органічних добрив на біогазовому комплексі. На сьогодні підприємство випускає понад 300 тонн м’яса на добу.

Завдяки розвинутій політиці корпоративної соціальної відповідальності холдингу МХП «Оріль-Лідер», як і інші підприємства Групи, виділяє вагомі кошти на покращення екології довкілля.

Зокрема, нещодавно провели реконструкцію цеху утилізації, що дало змогу звести до мінімуму соковипаровування — одне з джерел неприємного запаху в процесі виробництва та переробки побічних продуктів тваринного походження.

Ще один природоохоронний захід — впровадження роздільного збору ресурсоцінних  відходів. З метою встановлення персональної відповідальності за дотримання вимог норм та правил природоохоронного законодавства на підприємстві «Оріль-Лідер» затверджено наказ «Про призначення відповідальних осіб в сфері охорони навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів», який щорічно актуалізується.

Минулого року на підприємстві відбулася реконструкція очисних споруд. Придбали та встановили нове сучасне обладнання, що дозволило максимально ефективно очищати виробничі стоки перед їх скидом до Лівобережних очисних споруд КВП КМР «Міськводоканалу».

Своєрідний екологічний прорив завершує перша в Європі біогазова установка потужністю 5,5 МВт/год, що працює на побічних продуктах тваринного походження (курячому посліді з підстилкою), відходах рослинництва та очищення стічних вод. За період роботи біогазового комплексу з 2013 по 2017 роки було вироблено 155 млн кВт «зеленої» електроенергії з альтернативних, відновлювальних джерел.

Для досягнення поставленої мети та отримання відповідних результатів холдингом МХП розроблена та впроваджена Екологічна політика та інші документи природоохоронного спрямування, які враховують вплив екологічних аспектів не лише на території підприємства, а й в зоні його ймовірного впливу. Ці документи поширюють свою дію на всі підприємства Групи МХП, зокрема й на «Оріль-Лідер».

Будь-які рішення на підприємстві приймаються з огляду на низку цілей та принципів:

  • дотримання вимог чинного природоохоронного законодавства;
  • сталого розвитку;
  • поваги до прав людини;
  • врахування можливих екологічних наслідків під час прийняття управлінських  рішень;
  • доступності, достовірності та своєчасності отримання екологічної інформації;
  • відкритості та публічності у взаємодії із зацікавленими сторонами.

Для покращення відносин підприємства з громадою створена гаряча лінія, і тепер кожен член громади може звернутись до представників підприємства з пропозиціями, скаргами або іншими питаннями стосовно покращення екології та захисту довкілля. Громадський контроль необхідний, і він повинен бути логічним, а критика — аргументованою.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека».

Матеріали до теми


Щорічний міжнародний київський Форум «Smart Building» 24-25 травня (Національний центр «Український Дім»)
Міжнародний Форум Smart Building відбудеться вже вшосте. І тематика цього року буде присвячена не тільки впровадженню та розвитку технологій у містах, ...
Цифрова трансформація в умовах пандемії COVID-19: скористайтеся унікальною методикою, щоб захистити підприємство та працівників
Віталій Тимошенко — вітчизняний науковець та практик, більше ніж 5 років спеціалізується на розвитку людського потенціалу, вдосконалення процесів підвищення кваліфікації, перепідготовки ...
Альянс провів відкрите засідання Вищої Ради експертних організацій будгалузі
21 грудня в готелі InterContinental Kyiv відбулося відкрите засідання Вищої Ради експертних організацій будівельної галузі. Захід організував Національний експертно-будівельний альянс України. ...