Чорна п’ятниця: одразу два масштабні вибухи сталися на заводах у РФ


Чорна п’ятниця: одразу два масштабні вибухи сталися на заводах у РФ

Перший вибух стався на заводі з виробництва вибухівки та боєприпасів. Поки відомо про трьох загиблих.

У Дзержинську Нижегородської області Росії на оборонному заводі ім. Свердлова з виробництва вибухівки та боєприпасів стався вибух, повідомляє Интерфакс у п’ятницю, 31 серпня.

За даними видання, в результаті вибуху загинули троє людей, ще троє постраждали.

За інформацією РИА Новости, вибух стався в цеху з виробництва вибухової речовини амоналу.

“Точно відомо, що три людини загинули, ще стільки ж госпіталізовані. Доля ще трьох залишається невідомою, мабуть, вони залишаються під завалами”, – сказало джерело.

У результаті вибуху виникла пожежа на площі близько сотні квадратних метрів, зараз її намагаються локалізувати і загасити.

У свою чергу телеграм-канал Mash повідомляє, що все сталося під час знищення боєприпасів в цеху з утилізації мін. За його даними, троє людей загинули, ще четверо людей поранені, а одна зникла безвісти.

Друга аварія сталася під час чищення резервуару для зберігання рідкого кисню. Загинули троє робітників.

У Росії в п’ятницю, 31 серпня, стався вибух на самарському підприємстві ПАТ Кузнецов, яке є найбільшим підприємством авіаційного і космічного двигунобудування. Про це повідомляє Интерфакс.

За його інформацією, четверо робітників проводили чищення резервуара для зберігання рідкого кисню. “Під час сухого чищення газоповітряна суміш загорілася, і двоє робітників, які перебували всередині резервуара, загинули”, – сказало джерело.

Внаслідок займання газоповітряної суміші, за попередніми даними, загинули троє людей. Ще двоє робітників, які перебували поза резервуаром, від медичної допомоги відмовилися.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами ua.korrespondent.net

Матеріали до теми


Діти-гімнасти зірвалися з 3-метрової висоти під час вистави у цирку
Поліція з’ясовує обставини нещасного випадку, який стався у Запорізькому державному цирку під час виконання номеру гімнастів. За інформацією пресслужби Нацполіції, ...
Виявлено гранату на воротах будинку: поліція відкрила кримінальне провадження
Жителька села Засулля виявила на воротах свого домогосподарства несподіваний «подарунок» — ритуальний вінок та прикріплену гранату. Жінка повідомила про це ...