Американські фахівці презентували програму навчання гірничотехнічних інспекторів


В рамках виконання міжурядової угоди між Україною та США з реалізації спільного проекту «Шахтна безпека в Україні» в Держгірпромнагляді відбулась презентація американської програми з навчання інспекторів. Крім обміну досвідом з українськими фахівцями, американська делегація планує провести порівняльний аналіз автоматизованих систем шахтного контролю в США та Україні.
Зустріч американських та українських колег є продовженням співпраці двох країн з питань вдосконалення контролю за безпекою праці у гірничій галузі. Цього разу фахівці із США знайомили з досвідом підготовки власних інспекторів, які незалежно від досвіду та кваліфікації проходять єдине уніфіковане навчання впродовж 26 тижнів з набуття теоретичних знань і практичних навичок. Загалом же підготовка триває близько 1,5 року. На думку американців, цю систему цілком можливо запровадити і в Україні.
З цією метою в Україні планується відкрити Центр підготовки гірничотехнічних інспекторів у Луганську подібно до Академії шахтної безпеки (MSHA), яка діє в США.
«Наша співпраця з представниками Держгірпромнагляду завжди проходить в конструктивному ключі, — зазначив Президент компанії «ПЕЕР» Джеррі Тріплетт. — І якщо наш досвід, наші знання дадуть змогу зробити працю українських гірників більш безпечною, ми завжди раді ним поділитися з колегами».
Нагадаємо, що співпрацю українських та американських фахівців було розпочато ще у березні 2000 року. За цей час було реалізовано 6 проектів.