Кухня є одним з центральних приміщень у ресторані. Це приміщення, де готують їжу на професійному обладнанні. Як показує практика, однією з найбільш розповсюджених причин виникнення пожеж на кухні є займання горючої пило-жирової суміші, яка накопичується в вентиляційних каналах, витяжних системах і системах димовидалення, якими оснащують приміщення.
Для запобігання пожежам на кухнях ресторанів потрібно встановити системи автоматичного пожежогасіння, але такі, які б насамперед могли загасити займання жиру. Крім того, персонал закладу громадського харчування має дотримуватися ряду спеціальних вимог.
Як має поводитись персонал закладів громадського харчування, щоб не допустити виникнення пожежі, читайте у рубриці «Шпаргалка для фахівця» в № 10 ОППБ (с. 68)
Автори: Вікторія Лисюк, Світлана Неменуща
Повний текст статті читайте в № 10 журналу «Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати журнал в інтернет-магазині »
Ознайомитися з посібником «Домедична допомога при виробничих травмах і нещасних випадках»