Інтерв’ю «Ми готові запобігти тим негативним наслідкам, які можуть бути, та надати допомогу»


Інтерв’ю «Ми готові запобігти тим негативним наслідкам, які можуть бути, та надати допомогу»

Який алгоритм проведення перевірок?

Алгоритм дій державного інспектора Держпраці під час планової або позапланової перевірки підприємства такий:

1. Оформлює повідомлення про проведення перевірки. Інспектор оформлює повідомлення про проведення планової перевірки підприємства, яке надсилає рекомендованим листом (телефонограмою) або вручає особисто керівнику (уповноваженій ним особі) підприємства під підпис не пізніше ніж за 10 днів до дня перевірки. Планову перевірку передбачають в оприлюдненому річному плані здійснення заходів державного нагляду (контролю) суб’єктів господарювання. Для про­ведення позапланової перевірки додатково оформлюють наказ. Про проведення позапланової перевірки підприємство не інформують (не оформлюють повідомлення).

2. Складає направлення на проведення перевірки. Інспектор оформлює направлення на проведення перевірки, в якому зазначає найменування суб’єкта господарювання, щодо якого буде здійснена перевірка, предмет перевірки та дані (посада, прізвище, ім’я та по батькові) інспектора, який проводитиме перевірку. Направлення чинне лише протягом зазначеного у ньому строку здійснення перевірки.

3. Прибуває на підприємство. На території підприємства інспектор пред’являє службове посвідчення та направлення на проведення перевірки, у разі позапланової перевірки — наказ. При перевірці режимних об’єктів додатково показує оформлений у встановленому порядку допуск. Копію направлення (наказу) інспектор надає суб’єкту господарювання. Якщо інспектор не пред’явив службове посвідчення та на­правлення (наказ) на проведення перевірки на вимогу представників підприємства, вони мають право не допускати інспектора до здійснення перевірки. Перед початком перевірки інспектор вносить запис до відповідного журналу суб’єкта господарювання (за його наявності).

4. Проводить перевірку. Під час проведення перевірок уповноважені особи підприємства мають надавати інспекторові необхідну інформацію, пояснення, довідки, матеріали з питань, що виникають під час перевірок; бути присутніми під час перевірки, а за потреби — забезпечувати засобами індивідуального захисту. Перевірку підприємства або його виробничих об’єктів, у тому числі таких, що перебувають у процесі монтажу, демонтажу, налагодження, ремонту, технічного обслуговування, здійснюють у робочий час суб’єкта, його господарювання, встановлений правилами внутрішнього трудового розпорядку. Розголошувати інформацію, яка становить комерційну таємницю підприємства, заборонено. Інформацію, що одержав інспектор під час перевірки, доступ до якої обмежено законом, використовують виключно у порядку, встановленому відповідним законодавством.

5. Складає акт перевірки. За результатами перевірок підприємства або його виробничого об’єкта інспектор складає акт перевірки на комп’ютері або розбірливим почерком на друкованих формах. В акті описують стан дотримання вимог законодавства підприємством або ж виявлене порушення зі вказівкою норм законодавства. Якщо під час одного обстеження перевірено декілька виробничих об’єктів, можна складати один акт перевірки цих виробничих об’єктів. Якщо інспектор перевіряє підприємство самостійно, дозволено складати тільки акт перевірки підприємства без складання актів перевірок виробничих об’єктів. Відповідальним за складання акта перевірки, яку здійснює комісія, є голова комісії. Не пізніше останнього дня перевірки два примірники акта підписують інспектор (члени комісії) та керівник суб’єкта господарювання або уповноважена ним особа. Один примірник акта вручають керівнику підприємства або уповноваженій ним особі під підпис. Якщо той не погоджується з актом, він підписує акт із зауваженнями, які є невід’ємною частиною акта. У разі відмови керівника підприємства або уповноваженої ним особи підписати акт інспектор вносить до такого акта відповідний запис. Один примірник акта направляє суб’єкту господарювання рекомендованим листом, а на другому — проставляє вихідний номер листа, яким було відправлено акт, та дату відправлення….

Повний текст інтерв’ю опублікований у двох частинах — у журналі «Охорона праці і пожежна безпека» №2 та №3, 2019.
Автор — Роман Семчук, начальник Головного управління Держпраці у Київській області

Переконайтеся, що ви передплатили журнал і вся необхідна інформація є під рукою!

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...
Щодо безпеки праці на підприємстві з постачання теплової енергії
Фахівцями Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками теплопостачального підприємства після закінчення опалювального ...