...

Звернення Державної служби України з надзвичайних ситуацій


У зв‘язку з різким погіршенням погодних умов на території західних, північних та більшості центральних областей України, у тому числі у Києві та області (місцями сильний сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця, хуртовини, снігові замети, пориви вітру 15-20 м/с, в Карпатах 25-30 м/с) Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян утриматися від використання приватного автомобільного транспорту для уникнення ускладнень руху на дорогах та не залишати транспорт на шляхах загального користування.

Це дозволить дорожнім і комунальним службам здійснювати своєчасне прибирання снігу, а припарковані автомобілі не заважатимуть снігоочисній техніці.

Для забезпечення сталого руху на дорогах столиці та Київської області Державна служба України з надзвичайних ситуацій організувала чергування автомобільних тягачів на особливо рельєфних ділянках. Також 12 тягачів чергують на основних гірських перевалах Карпат – Яблуницькому, Вишківському, Латірському та Ужоцькому.

Нагадаємо, відповідно до штормових попереджень Українського гідрометцентру 9 грудня у Києві спостерігаються складні погодні умови: пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах ожеледиця, сильний сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь, хуртовини, снігові замети.

«ДСНС України»