Зручно, як в ліжку. Розробили офісні меблі для любителів працювати з дому


Зручно, як в ліжку. Розробили офісні меблі для любителів працювати з дому

Не можете всидіти весь день за комп’ютером у офісі? Здається, ці меблі для вас.

Дизайнер Джеффрі Паскаль розробив серію м’яких меблів Grafeiphobia для роботи за ноутбуком, пише сайт Dezeen

Вони складаються з каркасу та подушок з піни різної щільності, які дозволяють розподілити вагу тіла на кілька різних точок опори.

Меблі розробляли за таким самим принципом, як у NASA для астронавтів – щоб підтримувати тіло в умовах невагомості.

Перше ліжко-крісло Besk розроблене для роботи за ноутбуком сидячи. Воно складається з трьох модулів – для підтримування спини, для сидіння і під ноги. Паскаль каже, у ньому зручно працювати до трьох годин поспіль.


Фото Dezeen

Друге крісло – Triclinium Gum – для роботи у положення на боці. Крісло складається з похилого каркасу з матрацом, столиком та подушок для рук та ніг. Максимально зручно у ньому працювати недовго, близько 30 хвилин.


Фото Dezeen

Крісло-ліжко The Flying Man призначене для роботи саме лежачи на животі. Воно складається з трьох частин – для ніг підтримки ніг, тулуба та ноутбука. Паскаль пропонує у такому кріслі проводити останню годину робочого дня.  


Фото Dezeen

Назва серії – Grafeiphobia – пов’язана зі страхом столів.  

Коли я працюю за столом, у мене завжди є відчуття примусу до роботи, що я мушу це робити. Я відчуваю стрес і тиск, й це не робить мене більш продуктивним, скоріше заважає“, – пояснив Паскаль.

Я вирішив поекспериментувати і працювати в ліжку щодня. Й справді, ставлення до роботи змінюється, ти почуваєшся комфортніше, працюєш швидше, спокійніше та більш зосереджено“, – каже дизайнер. 

Паскаль також зауважив і негативні моменти такої роботи – залишатися весь вдень в ліжку погано і з погляду гігієни, і для сну. Не працювати у спальній зоні – загальновідоме правило ефективності, каже винахідник. Тому у своїх меблях він поєднав плюси роботи за столом та у ліжку.

Джерело: УП Життя

Матеріали до теми


Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...
Важливі моменти під час встановлення генератора
Генератори забезпечують надійне електроживлення, яке фактично обмежується лише запасом палива для роботи пристрою. Подібну техніку часто використовують у аварійних випадках, ...