...

Знехтувавши вимогами безпеки праці сільськогосподарське підприємство втратило дозвіл на роботу


Знехтувавши вимогами безпеки праці сільськогосподарське підприємство втратило дозвіл на роботу

За порушення вимог охорони праці, що загрожують здоров’ю та життю працівників ТОВ «Десна» анульовано Дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та Дозвіл на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки (далі Дозволи).  

На Сумщині у сфері сільського господарства провадять діяльність 2048 суб’єктів господарювання, у свою чергу кількість сільськогосподарських виробничих об’єктів сягає 4029. Протягом 2018 року в рамках контрольної діяльності фахівцями Управління Держпраці у Сумській області здійснено 100 перевірок підприємств щодо дотримання вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, у тому числі 55 позапланових. У результаті контрольних заходів фахівцями Держпраці виявлено 2926 порушень вимог охорони праці, які допустили суб’єкти господарювання в ході своєї діяльності, наражаючи працівників на небезпеку.

Рішення про анулювання Дозволів ТОВ «Десна» прийнято Управлінням Держпраці у Сумській області на підставі подання підприємством задля їх отримання завідомо неправдивих відомостей щодо приведення виробництва у відповідність до вимог законодавства з охорони праці. Незаконні дії суб’єкта господарювання були виявлені фахівцями Держпраці у ході позапланового заходу державного контролю. 

Враховуючи вищевикладене, слід зазначити, що у 10-денний термін ТОВ «Десна» мусить повернути Дозволи Управлінню Держпраці у Сумській області. Тож, наразі підприємство не має права виконувати налагодження, ремонт та технічне обслуговування машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, експлуатувати та проводити капітальний ремонт свердловин, здійснювати газополум’яні роботи. Також підприємство не може експлуатувати устаткування напругою понад 1000 В, посудин, що працюють під тиском понад 0,05 МПа, вантажопідіймальних кранів.

Зважаючи на значну кількість порушень з охорони праці та промислової безпеки сільськогосподарськими підприємствами Управлінням Держпраці у Сумській області здійснюється активна превентивна робота задля недопущення нещасних випадків, травмування працівників. Так протягом 2018 року на Сумщині проведено близько 70 семінарів, круглих столів, нарад в частині дотримання вимог законодавства з охорони праці з керівниками та відповідальними посадовими особами підприємств, в яких задіяно понад 25% загальної кількості суб’єктів господарювання сфери сільського господарства області.

Джерело: прес-центр Управління Держпраці у Сумській області

Матеріали до теми


Кабмін скасував мораторій на окремі види перевірок під час воєнного стану: який бізнес в зоні ризику
Кабмін 8 березня прийняв Постановою № 261, якою поновив заходи державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного ...