...

Жителі східних регіонів продовжують отримувати гуманітарну допомогу


Жителі східних регіонів продовжують  отримувати гуманітарну допомогу

Мешканці, які не залишили населені пункти у східних регіонах, продовжують отримувати гуманітарну допомогу. Рятувальники разом з волонтерами та місцевою владою майже щодня доправляють їм як продукти харчування, так і будівельні матеріали для відновлення осель.

Значну допомогу в цьому питанні надає Міжнародний комітет «Червоного Хреста».

Так, вчора від цієї організації, до містаГірняк Селидівської міської ради Донецької області рятувальники ДСНС доставили близько півтори тисячі  квадратних метрів скла. Це місто неодноразово дострілювалося бойовиками з «Градів». Наразі там тривають відновлювальні роботи.

Для мешканців населеного пункту Майорськ, знову ж таки, від Міжнародного комітету «Червоного Хреста», рятувальниками вчора були доставлені продуктові та гігієнічні набори, ковдри, брезент, каністри для води та сухе паливо.

Крім того, підрозділами Держслужби з надзвичайних ситуацій до міста Авдіївка організовано доставку 2,5 тонн технічної води у Свято Миколаївський храм.

Для людей, які залишили свої домівки та тимчасово були розміщені у місті Дружківка Донецької області, вчора Донецька обласна державна адміністрація  доправила 3,5 тонни продуктів харчування.

Також до східних областей постійно надходитьгуманітарна допомога від міжнародних організацій.

Зокрема, вчора, до села Новотошківка Луганської області від Норвежського фонду було доставлено близько 200 кубометрів дров.

Окрім цього, від Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) найближчим часом планується доставка близько 46 тоннгуманітарної допомоги до східних регіонів. Це будуть продукти харчування: макаронні вироби, гречка, олія, рис, вівсяна крупа, дитяче харчування, цукор, м’ясні консерви. Також будуть доставлені теплогенератори, бензопили, бензорізи, а також, палатки з додатковим обладнанням.

Прес-служба
ДСНС України