Жахливі умови праці у Facebook: один із модераторів помер на робочому місці


Жахливі умови праці у Facebook: один із модераторів помер на робочому місці

Видання The Verge опублікувало велику статтю, присвячену людям, які модерують контент у Facebook. Кілька таких співробітників погодилися порушити NDA (англ. Non-disclosure Agreement (NDA) — угода про нерозголошення), щоб розповісти про складні умови роботи. Медіа охарактеризували ці умови праці як «потогонка в США».

Офіс модерації контенту Facebook у Тампі, Флорида, належить компанії Cognizant і є найгіршим за продуктивністю в Північній Америці.

Один з модераторів цього офісу Кіт Утлі помер на робочому місці від серцевого нападу. Його колеги намагалися допомогти, але в будівлі не знайшовся дефібрилятор. Поки до офісу дісталася швидка, Кіт помер. Старший менеджмент компанії заборонив співробітникам обговорювати цей випадок, аби не падала продуктивність.

З квітня співробітники офісу в Тампі подали дві скарги на сексуальні домагання, їх зараз розглядає Комісія США з питань рівних трудових можливостей.

Туалети в офісі брудні, як і єдина ванна, що часто буває захаращена людськими відходами. Робочі місця співробітники ділять між собою по змінах, іноді, прийшовши на наступний день, знахїодять такі сбрпризи, як обрізки нігтів або шмарклі: офіс добре прибирають тільки перед візитами менеджерів із Facebook.

В офісі часто чути лайку, бувають бійки та крадіжки.

Компанія Cognizant отримала контракт на два роки на $ 200 млн від Facebook. Але платить своїм співробітникам $ 28800 на рік.

У співробітників компанії — дві 15-хвилинних перерви на день і півгодини на обід. 9 хвилин на день виділяється на wellness time — це час, який вони можуть витратити на відпочинок у разі емоційного виснаження від постійного моніторингу неприємного контенту.

Шон Шпігель, один із співробітників, опитаних виданням, розповів про своє перше відео на модерації: двоє підлітків забивають до смерті ігуану, тримаючи її за хвіст. Шон працює волонтером у притулках для тварин і йому доводилося бачити це відео кожен день, оскільки його не прибирали з мережі. Він повинен був переглядати відео, де душать і б’ють маленьких дітей. При цьому, спочатку йому обіцяли, що він не буде займатися модерацією токсичного контенту, а буде працювати з бізнес-сторінками.

Ще один співробітник офісу, колишній військовий, як йому здавалося, не дуже чутливий до насильства, у другий день роботи повинен був дивитися запис того, як чоловік забиває цуценят на смерть бейсбольною битою. “Обідню перерву він провів удома, обіймав свого собаку й плакав” —пише видання.

Ще одна екс-модератор Мішель Бенетті розповіла виданню, що їй доводилося дивитися відео з повішеними собаками, з підпаленим тваринами.

Через постійний контакт із таким контентом (насильство, сексуальна експлуатація дітей і т.д.) у співробітників подібних офісів часто діагностують посттравматичні розлади.

Співробітник аналогічного офісу в Фініксі ходив на роботу зі зброєю, побоюючись помсти вже звільненого співробітника.

Цей офіс кілька разів страждав від навали постільних клопів у таких масштабах, що співробітники боялися занести комах додому.

Джерело: ain.ua

Матеріали до теми


Німеччина запропонувала поділитись устаткуванням із закритих енергетичних обʼєктів
Міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек запропонував поділитись необхідним для України устаткування із закритих енергетичних обʼєктів Німеччини. Про ...