Здійснено черговий етап підвищення рівня соціального захисту потерпілих на виробництві


Здійснено черговий етап підвищення рівня соціального захисту потерпілих на виробництві

Згідно з прийнятим Урядом рішенням (постанова Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 № 1053 «Про перерахування розміру страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та членам їх сімей») Фондом соціального страхування України з 1 березня 2018 року перераховано страхові виплати потерпілим на виробництві.

Загалом таким перерахунком охоплено 207 тисяч. осіб, які постраждали внаслідок нещасного випадку на виробництві. При цьому розмір щомісячних страхових виплат в середньому збільшився на 514 грн, а для шахтарів – регресників на 704 грн відповідно.

При цьому для 4,2 тис. осіб, у яких після перерахунку відкоригований розмір середньої заробітної плати складав менше 3200 гривень, встановлено новий підвищений розмір страхових виплат. Середній розмір щомісячних страхових виплат у таких потерпілих додатково збільшено на 369 гривень або 50%.

З урахуванням цих перерахунків (з 01.01.2018 та 01.03.2018) середній розмір щомісячних страхових виплат потерпілим (членам їх сімей) збільшився на 40,6 відсотка або 892 гривні.

Слід зазначити, що Уряд послідовно здійснює політику підвищення страхових виплат потерпілим на виробництві, розпочату з 2017 року та встановлення соціальної справедливості у розмірах таких виплат, які були призначені у різні роки.

Загалом, починаючи з 2017 року Фондом здійснено чотири етапи підвищення страхових виплат потерпілим на виробництві.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Міністерства соціальної політики України.

Матеріали до теми


Внесено зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання
Кабінет Міністрів України вніс зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та ...
Президент України підписав Закон № 3621-IX, який, зокрема, врегульовує механізм психологічної підтримки
Закон № 3621-IX передбачає: Затвердження порядку психологічного забезпечення військовослужбовців Кабінетом Міністрів. Надання психологічної допомоги комбатантам з використанням психологічних служб військових ...