Завершено розслідування смертельного нещасного випадку з електромеханіком ДП «Придніпровська залізниця»


Завершено розслідування смертельного нещасного випадку з електромеханіком ДП «Придніпровська залізниця»

Комісія теруправління Держгірпромнагляду у Дніпропетровській області завершила спеціальне розслідування смертельного нещасного випадку в ДП «Придніпровська залізниця», де в результаті ураження електричним струмом 35кВ загинув 38-річний електромеханік.

Нещасний випадок стався 28 серпня 2014 року під час поточного ремонту електричного обладнання підстанції Федорівка на території Запорізької дистанції електропостачання. Як з`ясовано під час розслідування, виконання робіт в електроустановці розпочалося до повного завершення підготовки робочого місця, тобто обладнання ще перебувало під напругою, без проведення цільового інструктажу та без допуску працівників до роботи.

Причинами нещасного випадку комісія визначила невиконання вимог інструкцій з охорони праці, зокрема, Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів. Також серед причин випадку — невиконання посадових обов`язків електромеханіками ремонтно-ревізійної дільниці, в тому числі самим загиблим, та електромеханіком групи тягових підстанцій.

За результатами розслідування оформлено акт про нещасний випадок на виробництві. Запропоновано притягнути до дисциплінарної відповідальності 2 працівників підприємства, чиї дії або бездіяльність призвели до нещасного випадку. Матеріали розслідування направлені до органів прокуратури.

Для попередження схожих нещасних випадків підприємству запропоновано провести працівникам додаткові технічні заняття з вивчення вимог Правил безпечної експлуатації електроустановок, позачергову перевірку знань з охорони праці робітників районів електропостачання, тягових підстанції та ремонтно-ревізійного цеху.

Територіальне управління Держгірпромнагляду у Дніпропетровській області продовжує нагадувати керівникам та працівникам усіх підприємств регіону про необхідність дотримання встановлених вимог охорони праці, які забезпечують збереження життя і здоров`я в процесі виробничої діяльності