Завершено розслідування нещасного випадку на шахті «Тошківська»


Завершено розслідування нещасного випадку на шахті «Тошківська»

Фахівці Головного управління Держпраці у Луганській області закінчили розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався 29 вересня 2018 року з прохідником дільниці з видобутку вугілля №1 у Відокремленому підрозділі «Шахта Тошківська» ДП «Первомайськвугілля».

В ході спеціального розслідування з метою об’єктивного встановлення обставин та причин настання нещасного випадку була утворена експертна комісія. Результати її роботи були враховані спеціальною комісією при встановленні причин та розробки заходів щодо запобігання подібних випадків. Нещасний випадок визнано таким, що пов’язаний з виробництвом, на потерпілого складено акт за формою Н-1. 

В ході розслідування, відповідно до вимог частини 6 ст. 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», проведена позапланова перевірка стану промислової безпеки та охорони праці у ВП «Шахта Тошківська» ДП «Первомайськвугілля». Під час проведення виявлено 9 порушень законодавчих та нормативних актів з охорони праці.

У рубриці «Нещасті випадки. Судова практика» журналу «Охорона праці і пожежна безпека» ви завжди можете знайти докладні матеріали щодо розслідувань нещасних випадків на підприємствах.

Читайте у жовтневому номері:  Синдром непокараного зла: розслідування нещасного випадку з важким наслідком

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Луганській області.

Матеріали до теми


На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...
Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...