...

Завершено розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком


Завершено розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком

Нещасний випадок із смертельним наслідком стався 22.03.2020 року. на залізничних коліях на виїзді з території «Волинь-Цемент» філія ПРАТ «Дікергофф Цемент Україна» із охоронником Рівненської філії товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕНБЕСТ». Комісія, утворена 23.03.2020 року, детально розглянула та опрацювала матеріали спеціального розслідування та встановила наступне.

Нещасний випадок стався під час виконання потерпілим трудових (посадових) обов’язків згідно з трудовим розпорядком, перебуванням потерпілого на робочому місці, тому на підставі підпунктів 1, 2 п. 52 Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року №337, зазначений нещасний випадок із смертельним наслідком визнано таким, що пов’язаний з виробництвом.

Основна причина настання нещасного випадку – організаційна: невиконання вимог інструкцій з охорони праці (п.3.1 Інструкції по охорони праці  і техніці безпеки для охоронника зовнішнього)

Супутні причини – організаційні:  неякісне розроблення інструкцій з охорони праці (розділ ІІ ПОЛОЖЕННЯ про розробку інструкцій з охорони праці;

невиконання посадових обов’язків (п.2.10 Посадової інструкції заступника директора з безпеки)

неякісне проведення медичного обстеження  (Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій, затверджений наказом МОЗ від 21.05.2007 №246).

Джерело: Управління Держпраці у Рівненській області

Матеріали до теми