Завершено розслідування групового нещасного випадку на автодорозі Вінниця–Немирів


Завершено розслідування групового нещасного випадку на автодорозі Вінниця–Немирів

9 жовтня 2018 року, о 5:30 ранку, на трасі Е50/М12 при в’їзді у м. Немирів зіткнулись «Volkswagen Passat» та мікроавтобус «Mercedes Sprinter», що перевозив працівників ТОВ «ФУДЖІКУРА АУТОМОТІВ УКРАЇНА ЛЬВІВ». Водій легковика виїхав на зустрічну смугу руху, а водій «Mercedes Sprinter» не зміг уникнути лобового зіткнення. Автобус від удару упав на лівий бік та зазнав механічних ушкоджень, а пасажири автобуса – 8 операторів автоматичних та напівавтоматичних ліній верстатів та установок – отримали тілесні ушкодження різного ступеня важкості та були доставлені у Немирівську районну лікарню.

Причини настання нещасного випадку будуть встановлені після одержання висновків про причини настання ДТП відділу розслідування ДТП слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

Нещасний випадок визнано таким, що пов’язаний з виробництвом, на підставі вимог пункту 15 підпункту 5 Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві (проїзд на роботу на транспортному засобі, наданому роботодавцем відповідно до укладеного договору). На 8-х потерпілих, які користувалися транспортним засобом, але не причетні до керування, складено акти за формою Н-1.

На потерпілого водія М. рішення про складання акта за формо Н-1 буде прийняте після одержання відповідних матеріалів відділу розслідування ДТП слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

Матеріали спеціального розслідування направлено в прокуратуру для прийняття рішення згідно з чинним законодавством.

Члени комісії зі спеціального розслідування нещасного випадку мали зустріч з потерпілими, роз’яснили їхні права у зв’язку з настанням нещасного випадку.

Джерело: Управління Держпраці у Вінницькій області

Матеріали до теми


На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...
Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...