Завершено розслідування: було порушено технологічний процес виконання лісосічних робіт


Завершено розслідування: було порушено технологічний процес виконання лісосічних робіт

29 березня 2019 року о 10:00 стався нещасний випадок зі смертельним наслідком у ДП «Калинівський райагроліс» ВОКСЛП «Віноблагроліс». Під час зрізання дерева у 27 кварталі Новогребельської сільської ради лісником М., 1993 р.н., воно скололось на висоті 3,3 м і упало на потерпілого. Він помер від політравми у реанімаційному відділенні Калинівської ЦРЛ.

Спеціальним розслідуванням встановлено, що нещасний випадок спричинили порушення технологічного процесу виконання лісосічних робіт (звалювання дерева без косого підпилка), виконання лісосічних робіт без облаштування відхідних доріжок та нездійснення належного організаційного та технологічного керівництва роботами в лісі.

У зв’язку з тим, що нещасний випадок із М. стався на території підприємства під час виконання трудових обов’язків, на підставі підпунктів 1, 2 пункту 15 Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, даний нещасний випадок визнано таким, що пов’язаний з виробництвом, на нього складено акт за формою Н-1.

Матеріали спеціального розслідування направлено в прокуратуру для прийняття рішення згідно з чинним законодавством.

Члени комісії зі спеціального розслідування нещасного випадку мали зустріч з батьком потерпілого, роз’яснили його права відповідно до діючого законодавства.

Джерело: прес-центр Управління Держпраці у Вінницькій області

Матеріали до теми


На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...
Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...